Anmeldelser

5 gratis attraktioner i Vestjylland

Vestjylland rummer store geografiske naturområder, mange flade landskaber, en lang vestkyst og mange andre muligheder. Området rummer mange uslebne diamanter, der kan opleves uden at skulle have pengepungen op af lommen. Attraktionerne skaber stor værdi for Vestjylland, da de tiltrækker turister og skaber en stolthed for indbyggerne. Derfor bruges dette indlæg til at honorere attraktionerne og opstille de 5 bedste.

5. Vægterne i Ringkøbing

Vægterne har historisk set haft stor indflydelse rundt omkring i de danske byer. I gamle dage skulle de fastholde ro og orden om natten. Deres funktion indebar, at de sang vægtervers, var bevæbnede med en morgenstjerne og udråbte klokkeslæt. I Ringkøbing blev der i 1975 oprettet Vægterlauget, der består af 8 medlemmer, som skiftes til at varetage disse funktioner. Vægterne kan derfor opleves, i Ringkøbings gader, i juli og august, hvor de kl. 20.00 og en time frem opretholder traditionerne. De skaber en nostalgisk og hyggelig atmosfære, der danner ramme om en autentisk historisk oplevelse.

4. Skjern Enge

Skjern Enge er et naturområde, hvor man kan udforske fugle, trækfærger og Skjern Å. Det er en unik familie oplevelse, hvor specielt de to trækfærger er trækplaster for mange turister. Disse trækfærger er bindeled i at kunne bevæge sig rundt omkring Skjern Å og er et transportmiddel, der kan transportere folk over åen. Skjern Enge danner ramme om fantastiske familie oplevelser, hvor man oplever naturen.

3. Bunkere ved Houvig Strand

Under 2. verdenskrig byggede tyskerne en stor mængde bunkere langs vestkysten, som skulle beskytte dem mod en invasion fra de allierede. Mange af bunkerne står stadig på strandene. De giver en enestående gåtur langs vestkysten, hvor man kan opleve forsvarsbygningerne. Man kan på eget ansvar frit bevæge sig i og omkring bunkerne. Attraktionen giver et autentisk indblik i nogle af elementerne under 2. verdenskrig.

2. Lemvig Skatepark

Lemvig Skatepark er en unik park, som er skabt på baggrund af en lokal 13-årigs ide. I dag er parken en af Europas bedste Skateparks og danner ramme om 1200 kvadratmeters legeplads for folk, der skater, står på løbehjul eller blot vil nyde atmosfæren omkring parken. Ligeledes er Skateparken placeret lige ved havnen, hvilket giver Skateparken i Lemvig en unik og smuk lokation

1. Vesterhavet

Man kan ikke opleve Vestjylland uden at kigge forbi Vesterhavet. Vesterhavet er unikt, fordi der aldrig er to dage, der er ens ved Vesterhavet. Der er så stor forskel, da den store mængde blæst skaber en varierende oplevelse. Der er mange forskellige muligheder, der er placeret omkring Vesterhavet. Bl.a. kan man opleve bunkere langs hele vestkysten, Lyngvig fyr eller Fiskeriets Hus. Vesterhavet er en inspirationskilde for mange mennesker, dette ses bl.a. i lyset af Nephews sang: Hjertestarter. De synger følgende i verset: ”Vesterhav, kom nu og blæs mig i gang.” Selv har forsangeren for bandet senere udtalt: ”Det første glimt af det (Vesterhavet red.), er et helligt øjeblik.”
Vesterhavet danner altså for mange mennesker en opladningsstation, hvor man får fornyet energi af at få en blæsetur ved Vesterhavet. Derfor er Vesterhavet en nødvendighed at opleve, hvis man befinder sig tæt på den vestjyske kystlinje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *