Teknologi

Bang & Olufsen højttalere – Hype eller passé

For mange år siden snakkede alle om Bang & Olufsen. De var synonym med de mest eksklusive produkter, som kun rigmænd og olie fyrster havde råd til. Som årene er gået, er der kommet flere konkurrenter på markedet, og Bang & Olufsen har været nødsaget til at adoptere dette nye marked til sig – for at holde sig konkurrencedygtig.

Virksomheden kan teoretisk opdeles i to enheder – pakket ned i en dejlig sløjfe af flot design.

  1. Den stadig eksklusive del af virksomheden, som har fokus på moderne design og top-kvalitet. Her snakker vi produkter som Beolab 90 mm.
  2. Den mere tilgængelige B&O, hvor der sælges musikprodukter og teknologi til en pris, som selv den mest budget fokuserede person har råd til, eksempelvis Beoplay serien.

De mere tilgængelige produkter, såsom Beoplay serien kan købes i webshops landet over og til trods for at Beoplay højtalere kan købes af hverdags-personen, så er der bestemt ikke forekommet et fald i kvalitet og design. Den nutidige funktionalitet er fulgt med, hvor fokus er på lydkvalitet til den gængse forbruger. Nogle vil påstå, at kun en første-grads audiofil vil kunne kende forskel på Beoplay sammenlignet med en Beolab 90 –  som i sig selv ikke er en højttaler men mere et musiksystem til den kræsne forbruger.

Jeg vil bestemt ikke mene, at Bang & Olufsen er passé. Virksomheden trives i bedste velgående og deres skift over til fremstillingen af musiksystemer og højtalere i mellemklassen, har vist sig at være et yderst givent træk. Beoplay serien er faktisk dags. dato deres topsælgende produktkategori. Der skal dog sælges en god portion højtalere i denne serie, for at kunne opveje indtjeningen af ét af deres musiksystemer i BeoLab serien.

Prisen på en BeoLab 90 er ca. 550.000 kr, hvilket må siges at være ganske ekstravagant. Bestemt ikke et system, som vi vil se mange af i omverdenen. Det er måske også denne blanding af overdimensionerede produkter med skyhøje prisklasser og lav- til mellempris højttalersystemer, som stadig bidrager til Bang & Olufsens eksklusivitet.

Hvad med dig? Syntes du stadig Bang & Olufsen er mærket værd?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *