Teknologi

Hvorfor er CNC-bearbejdning så vigtig for industrien?

Computer Numerical Control (CNC) refererer til – det at manipulere traditionelle maskiner ved brug af computersystemer. CNC-bearbejdning er blevet mere og mere almindelig, idet brugen af computere er steget i industrielle fremstillingsprocesser. Konventionelt industrielt udstyr som drejebænke drives nu gennem computere for at opnå bedre kontrol.

På overfladen ser det ud til, at en simpel computer styrer maskinen, men den unikke software og kontrol af denne, er hvad der adskiller systemet fra hinanden i CNC-bearbejdning.

I dag findes CNC-bearbejdning i mange brancher for at støtte produktionen, da det strømlinierer fremstillingsprocessen.

Nogle af de største fordele ved CNC-bearbejdning i fremstillingen er:

  1. Effektiviteten øges

Den største årsag til at bruge CNC-bearbejdning til produktion er effektivitet. Alle større produktionsaktiviteter kan automatiseres for at øge hastigheden og kvaliteten af fremstillingen, ved at gøre brug af CNC og computere.

CNC-maskiner behøver ikke at være slukket, medmindre vedligeholdelse er nødvendig, hvilket betyder, at produktionen kan fortsætte uden nogen pause. Mennesker bliver trætte og kræver hvile, hvilket betyder, at produktionen skal stoppe. Blot denne simple faktum er årsagen til hvorfor CNC strømliner produktionsprocessen. En sådan effektivitet kan aldrig opnås gennem en manuel proces.

  1. Nøjagtighed

En anden grund til, at CNC-bearbejdning er gavnlig til fremstilling, er nøjagtighed. CNC-maskiner er programmerbare, og hver eneste detalje i produktionsprocessen kan indføres i maskinen. Ved at bruge CNC-maskiner kan identiske dele laves med de højeste nøjagtighedsniveauer.

CNC maskiner kan fremstille perfekte dele for at imødekomme kundernes krav. Højt nøjagtighedsniveau gør det også svært for andre at duplikere og stjæle produktdesign. CNC maskiner tillader produktion af produkter, som ellers ville være umulige at producere gennem manuelle processer.

  1. Fremstilling

Til fremstilling er CNC-maskiner meget vigtige. Store maskiner kan fremstilles via CNC i henhold til en ønsket specifikation. CNC-maskiner er omprogrammerbare og fleksible, hvilket gør dem til et ideelt valg til ved masseproduktion.

Der er mange virksomheder, hvis speciale har sit drejningspunkt omkring metalbearbejdning, herunder CNC. Virksomheder som LPM Produktion har i mange år haft stor succes ved at specialisere sig i 3- og 5 akset bearbejdning samt CNC automatdrejning. De har endda deres eget 3D opmålingsrobot, hvilket gør dem i stand til at sikre høje kvalitetskrav og grundig dokumentation af fremstillede emner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *