Teknologi

Overvejer du en trappe med glasværn?

Trappe med glasværn

Et glasværn kan være en ideel løsning for de som ønsker åbne og lyse rum. Sikkerheden er i top og lyset hæmmes ikke af en tung trappekonstruktion. Netop derfor er glasværn allerede populære i mange moderne byggerier i flere etager. Men det kan også være med til at løfte udtrykket i en ældre bolig og være med til at øge boligens værdi.

Glasværnet kan både anvendes udendørs og indendørs. Værnet kan bruges som afskærmning på den øverste etage samt langs trappen. Med glasværn kan man bevare udsynet, og samtidig tilføre huset elegance. Det er også en mulighed at lave trappetrin i glas. Trinnene er også med til at give et mere elegant og moderne udtryk. Ved at påføre glastrinnene et silketryk, gør man glasset skridsikkert.

Der er mange muligheder for fastgørelse af glasset. Blandt de mest populære er grisetryner og klembeslag. Selve beslaget gør ofte meget ved udtrykket og derfor er det netop designudtrykket som bør afgøre valget af beslag. Du kan sætte dit eget præg på glasværnet i valget af disse. Navne på beslag er som regel opstået omkring beskrivelse af funktionalitet eller udseende. Disse to fittings er ingen undtagelse:

Klembeslag : Som ordet beskriver er her tale om en klemme eller kæbe der griber fast om glasset. Kæben eller klemmen er forsynet med et gevind og en skrue der strammes til for at opnå grebet omkring glaspladen. På grund af trykket fra kæberne er det nødvendigt med en pakning for at opnå den ønskede friktion og greb om glasset – og hindre beskadigelse. Klembeslag benyttes oftest i glasset yderkanter.

Valg af beslag til dit glasværn

Grisetryner: Navnet hentyder til de to huller i beslaget forside. Med en tang der er tilpasset hullernes placering ( en såkaldt grisetrynetang), er det muligt at spænde beslaget som eneste værktøj. Sammen med punktbeslagets runde form har det givet det karakteristiske navn. Disse beslag kan lettere en klembeslaget monteres i midten af en glasplade. Også dette beslag har en pakning der fordeler trykket og skåner glasset.

Grisetryner kan bruges til fastgørelse af trappetrin, glasværn, glasvægge og meget mere. Trynerne fås også i rustfrit stål, og anvender sig derfor også til udendørs brug.

Er du i tvivl om valg af beslag, er det en god ide at søge råd og vejledning hos din lokale smed eller en lokal producent af grisetryner til glas. LPM-Production er blot en ud af mange, som har specialiseret sig i masseproduktionen af grisetryner.

Besøg LPM-Production.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *