Forside Lokal sporten

Skjern Håndbold kom skidt fra start

Skjern Håndbold har haft et svingende efterår i de tre turneringer de har været med i. Et nederlag i pokalturneringen i kvartfinalen. Exit i EHF-cuppen før gruppespillet til et østrigsk hold og en meget svingende præstation i den hjemlige liga, der gjorde at man kunne holde slutrundepause på en delt tredjeplads. Ikke katastrofalt, men måden hvorpå det er sket har vagt bekymring hos tilskuerne.

Setup til UG

Allerede inden kampen blev fløjtet op var der sat to rekorder hos Skjern Håndbold. Først til Skjern Bank Grand Prix, hvor der blev cyklet et rekordstort beløb ind på 1.119.803, -. Der var også sæsonrekord på lægterne, da hele 3041 tilskuere var mødt op.

Høje forventninger

Grundet det flotte setup var der også høje forventninger til Skjern-mandskabet, der skulle tage første skridt i jagten om de vigtige point i Primo Tours Ligaen.
Det første skridt skulle tages mod Mors-Thy, der havde tre tidligere Skjern spillere på holdkortet. Emil Bergholt, Søren Pedersen og Bjarke Christensen, hvor sidstnævnte netop er skiftet fra Skjern til Mors-Thy i pausen. Kampen var naturligvis ikke som alle andre kampe for de 3 spillere.

Kampens forløb

Hjemmeholdet kom fint fra start, hvilket gav dem en føring på 5-4 efter 12 minutters spil. Det var stort set eneste gang hjemmeholdet havde teten. 6 Mors-Thy scoringer i streg gav en 5-måls føring, hvilket nødsagede Patrekur (Skjern træner red.) til at forlange sin 2. timeout efter blot 18 minutters spil. Det fik spillerne til at steppe lidt op, men de haltede stadig efter og gav en føring til udeholdet på 10-13 ved pausen.

Efter pausen kom der en helt anden gnist fra hjemmeholdet. 2 minutters spil og så havde Elvar Jónsson og Jesper Konradsson sørget for at skabe balance i regnskabet ved stillingen 13-13. Pludseligt lignede det, at hjemmeholdet endelig ville finde niveauet. Det var en kortvarig fornøjelse. Mors-Thy tog lynhurtigt en timeout og fik kontrollen af kampen tilbage igen. Skjern haltede efter hele kampen og var tættest på ved stillingen 22-23, men endnu engang måtte de slukørede Skjern-spillere se Mors-Thy trække fra. Derfor kunne udeholdet sammen juble over en drømmestart, da de endte med en sejr på 24-27.

Trio gjorde det onde ved deres gamle klub

Der var flotte præstationer fra de tre tidligere Skjern-spillere. Søren Pedersen stod med 50 % i målet, Emil Bergholt var en klippe i forsvaret og scorede 3 mål, samtidigt med at Bjarke Christensen blev delt topscorer med 5 mål på blot 6 forsøg. De tre spillere kunne efter kampen forløsende juble sammen med de medrejsende tilhængere.

Presset situation

Det sætter Skjern i en yderst presset situation, hvor man blot er tre point fra ikke at komme med i slutspillet. Alle kampe får nu en stor betydning for vestjyderne, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at nå top-4 og få point med i slutspillet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *