Forside Lokal sporten

Skjern Håndbold kom tilbage på sporet

Skjern Håndbold kom tilbage på sporet, med en arbejdssejr på 21-24 ude mod Ribe Esbjerg HH. De mange grønblusede fans kunne se deres hold kæmpe forbilledligt hele kampen. Det var en kamp med mange fejl og knap så poleret angrebsspil, men udtrykket som skjernspillerne viste var positivt. Det kvitterede de medrejsende fans med en solid opbakning gennem hele kampen. Faktisk så god, at man kom i tvivl om hvem, der havde hjemmebane.

Nyt trænersetup

Efter en turbulent tid med et nederlag til Mors-Thy og en presset situation, valgte Skjern at skille veje med Patrekur Jóhanneson. Claus Hansen, der efter planen først skulle overtage til sommer, er blevet forfremmet til cheftræner med øjeblikkelig virkning. Ved hans side har man ansat den tidligere anfører og stregspiller Thomas Klitgaard som assistenttræner.

Den nye trænerkonstellation skal arbejde resten af sæsonen for at skabe de rette resultater for Skjern Håndbold. De kom godt fra start med sejren på en svær udebane.

Kampens forløb

De 1602 tilskuere, der var mødt op fredag aften kunne se et Skjern-mandskab, der hele tiden var et skridt foran. Efter blot 8 minutters spil bragte René Rasmussen de grønne foran 1-4. Det var en føring, der holdt ved gennem hele 1. halvleg. Generelt bød de første 30 minutters spil på meget upoleret angrebsspil med mange afbrændere og tekniske fejl. Alligevel var der et par gode præstationer fra de to backs fra Skjern Håndbold, Elvar Örn Jónsson og Eivind Tangen, hvilket gav en pauseføring til de grønne på 10-13.

Efter pausen fik Ribe-Esbjerg med to hurtige scoringer bragt spændingen tilbage i kampen. Herefter stod der Eivind Tangen på det næste kvarter. Med 6 mål og et tilkæmpet straffekast fik han ødelagt alle hjemmeholdets fans drømme om to point, da han nærmest egenhændigt sørgede for en 5-måls føring med 9 minutter tilbage. Derefter kunne Skjern stille og roligt køre en forholdsvis sikker sejr hjem på 21-24, hvilket vakte stor glæde hos de grønblusede.

Kampens profiler

Med 9 kasser på blot 13 forsøg blev Eivind Tangen kampens helt store oplevelse, hvilket også gav ham en plads på rundens hold. Midterblokken i vestjydernes forsvar skal også fremhæves. Med kun 21 indkasserede mål og et hav af tekniske fejl forårsaget af et hele tiden vågent og aktivt forsvar. Jonas Tidemand og Jonathan Stenbäcken, der stod i det centrale forsvar i store dele af kampen, sørgede hele tiden for hårde tacklinger og uro hos hjemmeholdet, da de ikke fik noget for givet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *