Lokal sporten

E-sport i Vestjylland vokser ind i foreningslivet

Der er stor interesse for e-sport, og det er en voksende sportsgren. Som led i denne bølge, er det nu muligt at tage en uddannelse som instruktør i e-sport. Alle der har interesse kan tilmelde sig.

I Vestjylland, er der særligt blandt de unge en stigende interesse for spil som CS:GO, FIFA, Dota 2. Det er noget mange idrætsforeningers har åbnet deres øje for, og tilbyder muligheder for e-sport som en hobby. Det er en anderledes måde at behandle sport på i foreningerne, men for at få flere medlemmer må idræts foreningerne følge samfundets udvikling. 

DGI vil gerne, og ser stor værdi i,  at computerspillende unge mennesker bliver en del af det frivillige foreningsliv. Det er en mulighed for mange unge at opleve fællesskabet på deres egne præmisser.

Alle som er interesseret kan som sagt deltage i uddannelsen, og man behøver ikke være tilknyttet foreningslivet.

Fokus på sundhed 

DGI Vestjylland afholdt for nylig et møde om e-sport, hvor over 40 interesserede deltog. Det resulterede blandt andet i en Facebook gruppe, hvor alt om e-sport i Vestjylland deles, men det stod også klart, at der mangler uddannede folk til at undervise i e-sport.

Instruktøruddannelsen i e-sport  har fokus på at sikre det sundhedsfaglige bliver en del af uddannelsen, hvor undervisning i kost og fysisk træning skal videre-formidles. Der er altså tale om at strømnline de sunde værdier gennem de unges interesser.

Selv ens madvaner er i fokus, for hvis man vil være en pro gamer, så klan man ikke spise pizza og drikke cola. Man skal være i fysisk form. Lost og gode søvnvaner er altså i højsæde. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *