Teknologi

Cyberkriminalitet intensiveres i Danmark

De danske netbanker er især udsat for cyberkriminalitet, som foregår ved at brugerne af netbanken får franarret personlige oplysninger og passwords.

I de sidste måneder af 2016 var cyberkriminaliteten mod de danske netbanker på sit højeste, da antallet af angreb steg med 40% set i forhold til det forrige kvartal.

I alt blev tabet i 2016 på hele 7,2 mio. kr. for bankerne, da det oftest er dem, der står tilbage og dækker tabene.

– Det er en kedelig udvikling, at vi ser mere og mere cyberkriminalitet, siger Michael Busk-Jepsen, som er

digitaliseringsdirektør i brancheorganisationen Finans Danmark.

– Men det er desværre også i overenstemmelse med den udvikling, vi ser i samfundet, hvor blandt andet Center for Cybersikkerhed har sagt, at risikoen for cyberkriminalitet er meget høj, uddyber han.

Cyber angrebene finder hovedsageligt sted gennem social engineering-metoder, som betyder, at de kriminelle lokker personlige oplysinger og koder ud af brugere, som eksempelvis benytter email eller sms’er.

Hvis denne udvikling skal bremses, er det meget vigtigt at brugerne ikke lader sig narre.

– Som almindelige forbrugere skal vi simpelthen være bedre til at gennemskue de ting, vi bliver udsat for. Jo bedre vi er til det, jo sværere har de cyberkriminelle ved at narre pengene fra os, mener digitaliseringsdirektøren.

Samtidig forsikrer Michael Busk-Jepsen at man i bankerne arbejder på at forbedre it-sikkerheden, så systemerne bliver endnu bedre til at opdage mistænkelige transaktioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *