Forside Teknologi

Teknologien buldrer afsted – fladskærme bliver vildere

Trådløse mobilopladere, tv i alle størrelser og mobiltelefoner til enhver smag. Den teknologiske udvikling er i eksponentiel vækst. Store elektronikvirksomheder konkurrerer alle døgnets timer, for at levere de bedste og mest innovative produkter på markedet.

Året er 2020. Året der kommer til at have stor teknologisk betydning for specielt TV, bærbare computere og computerskærme. Det kom frem på den største elektronikmesse i verden, CES, som foregik i Las Vegas i 2019. Vi bringer dig her de smarteste- og nyeste teknologiske udviklinger, som du bare ikke må gå glip af.

Flad skærme med forbedret opløsning

Det er få år siden, at 4K-opløsning blev banebrydende til både flad skærme og computerskærme. Nu hvor det er begyndt at blive hverdag, må de store elektronikvirksomheder tænke ud af boksen. På elektronikmessen, CES, introducerede blandt andet LG og Sony deres nye 8K opløsningsskærme. Det betyder dobbelt så mange horisontale pixels – og endnu bedre skærmkvalitet!

Dog var det virksomheden Samsung, som blev det helt store samtaleemne. De introducerede et nyt Smart-TV, der ikke blot leverede en flad skærm i et lækkert design, men samtidig kunne opløse tidligere HD- og 4K opløsninger til 8K. Det betyder de samme gamle film i bedre kvalitet!

Foldbare skærme på bærbare computere

En foldbar skærm til smartphones er efterhånden blevet et kendt fænomen. Selvom der diskuteres hvorvidt der er blevet introduceret en smartphone med foldbar skærm der fungerer optimalt, så har Lenovo kastet sig over udfordringen med deres bærbar computer, ThinkPad X1 Fold.

Produktet giver en stor mængde variation, med både indbygget touch tastatur, to skærme og et separat tastatur, hvis du arbejder med begge skærme. Den nye udvikling inden for bærbare computere giver større variation til dig, som ønsker flere skærme, en større skærm, eller hvis du ønsker at vise flere ting på én gang.

TV der kan rulles sammen

-Ja, du læste rigtigt! Elektronikgiganten LG introducerede deres OLED TV R9, som kan rulles sammen i en kasse, når det ikke bruges. Indbygget i kassen er der højtalere, til når du blot vil lade musikken spille.

LG har i mange år forsøget sig med fleksible skærme der kan bøje, men det er først nu, at de klar til at sende produkterne ud til forbrugerne. Produktet forventes at være butiksklar i slutningen af 2020, som, uden at røbe for meget, ikke bliver helt billig!

Hvad venter der i fremtiden?

Det er ikke til at vide, hvordan en flad skærm, computerskærm, bærbare computere eller smartphones ser ud om 5, 10 eller 15 år. Den teknologiske udvikling er konstant under forandring, og det går stærkt! Hvad der synes som banebrydende teknologi i dag, kan inden for kort tid blive hverdag. Derfor er presset på de største elektronikgiganter kun steget de seneste mange år. Spændende bliver det som forbruger at følge med i – og hvad der måtte vente os af ny teknologi i fremtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *