Anmeldelser

Efterskole: Top 5 efterskoler

En Efterskole er mere end blot et ferieparadis for unge, der endnu ikke er klar til at tage skridtet videre i deres kommende voksne liv. Det er en institution der opdrager, danner og former unge til at takle alle de problemer fremtiden vil kaste imod dem. For mange er det faktisk det perfekte sted at udvikle sociale evner, som folkeskolen ikke har formået at forme.

Tid til den enkelte elev er mere i fokus og til trods for at elever naturligvis skal igennem ordinære fag, såsom dansk, matematik, engelsk mm. – Så formår de at forny deres udbud med aktiviteter og fagvalg, der er mere fokuseret på nutidens danmark og erhvervslivet.

En efterskole giver eleverne muligheder frem for at begrænse deres kreativitet og drev – en tendens man ser ved mange standardiserede folkeskoler, der er bundet op på en traditionelle og gammeldags uddannelses teknikker. I den anledning har vi undersøgt markedet i det vestjyske og fundet frem til, hvad vi anser som værende de “Bedste efterskoler i Vestjylland” og potentielt også Danmark. Se her Top 5 efterskoler i Vestjylland.

På femtepladsen har vi Brejninggaard

På Brejninggaard går de meget op i gymnastik – og de er gode til det! Gymnastikken har til formål at opbygge et unikt fællesskab og sammenhold, som elever sent vil glemme. Kommende elever ender med at give den gas til det yderste i nok Vestjyllands mest veludstyrede efterskole i forhold til spring.  Derudover vil elever møde modstand og udfordring i form af tekniske rytme- og danseserier. Gymnastik er primær men almindelig fag og valgfag er naturligvis også tilstede.

[/lgc_column]

På fjerdepladsen har vi Blåkilde

Blåkilde er skaber en fantastisk stemning. Med rigtig god beliggenhed i hjertevarmt luftrum, får kommende elever en ekstraordinær oplevelse. Det er dog en kristen efterskole, som lægger vægt på, at den enkelte elev udfordres fagligt. Efterskolen har fokus på det menneskelige og opbygningen af tillid, medansvar og engagement. Her er der dog fokus på religion, så vil det måske ikke være en efterskole for alle.

På Tredjepladsen har vi Fenskær

Fenskær er en specialefterskole, hvor undervisningen er tilpasset til unge, der fagligt og socialt har haft en svær tid i det ordinære uddannelsessystem.  Her fokuserer på elevernes styrker frem for deres eventuelle mangler. Da de er en specialefterskole, er de dog naturligvis underlagt  loven, som har visse implikationer for driften og deres udbud. Til trods for det, så er det en efterskole der virkelig formår at løfte det sociale ansvar og giver elever, hvis tillid til det offentlige er blevet knust, en ordentlig fremtid og værktøjer til at takle en evig forandrende fremtid. Vi har stor respekt for Fenskær.

På andenpladsen har vi Staby Efterskole

Staby er en moderne og veludbygget skole med et væld af faciliteter. Her får elever alle muligheder for at finde sin vej i den moderne verden. Elever kommer til at bruge alle deres talenter. Det er en efterskole, der fokuserer på udvikling og dygtiggørelse. Dit standpunkt lige nu er blot midlertidigt og Staby har år efter år bevist at kunne sende dygtige faglige elever ud i det videre udviklings system.

Eleverne vil naturligvis blive udfordret og sat på prøve – alt sammen elementer i en modningproces. Dette har til hensigt at skabe større selvtillid samt modet til at ture mere.  Udover de sædvandlige fag kan elever vælge alt fra gymnastik, værktøjs fag, IT, Sport og ikke mindst sang og musik. Det er altså en utrolig alsidig efterskole, hvis popularitet blot er vokset med årene.

På første pladsen og ubestridte vinder er helt klar Husby

Her kan elever tage 9. eller 10. klasse. De kan dyrke deres interesse for henholdsvis jagt, kunst, islænderheste, it  eller musik. Det er en efterskole der giver kommende elever muligheden for at skabe venner for livet.

Deres mål er netop at blive danmarks bedste efterskole, hvor elever trives og får en udbytterig undervisning. Det er en kreativ efterskole. Skolen er beliggende i udkanten af Vestjylland. Foruden de mange fantastiske valgfag tilbydes elever også 3 udlandsrejser i løbet af skoleåret. Husby’s hensigt er at forme eleverne ved at vise dem de mange muligheder de har – lokalt som internationalt. Foruden alle deres fantastiske tilbud til elever, så er det potentielt også Danmarks billigste efterskole.

De pryder en ugepris på 2150 kroner, hvoraf du naturlig kan trække statstilskuddet fra. Hvis dit barn skal på efterskole, så vil vi klart anbefale at i får dem til at overveje Husby og eventuel besøge dem på næste efterskolernes dag.

Det var vores officielle liste, som har det ekstra element, der sikrer at dit barn får den bedste oplevelse i det vestjyske. Institutioner der virkelig formår at forme unge børn til unge voksne. 

Hvilken efterskole vælger dit barn?

Læs eventuel også vores gennemgang af “top-niche-rejsebureauer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *