Anmeldelser

Top niche rejsebureauer

I løbet af det sidste par år  har Danmark set en stigning  i rejseudbydere. En stor del af dem er rejsebureauer, hvis fokus er specialiserede rejsetilbud, herunder især til den aktive livsstils-forbruger.

Oplevelsesrejser med respekt for det lokale og naturen

Niche rejsebureau 1: Respectful Travel

Respectful Travel er ikke et non-profit firma, men det er bestemt afgørende for dem, at rejserne arrangeres i samarbejde med NGO-organisationer og ikke mindst med de lokale beboere rejsedestionationens område. Udviklingen af den lokale turisme har stor betydning for firmaet. Indtægter udmundet af turismen, skal i sidste ende komme de lokale beboere til gode. Derudover er det vigtigt for virksomheden, at den turisme de er med til at opbygge, ikke negativt griber ind i miljøet og det naturlige sociale element.

Rejserne som Respectful Travel udbyder er bestemt ikke i den luksuriøse ende af skalaen. Man bor enkelt, nogle vil kalde det primitivt. Men man er sikker på at få en unik oplevelse og møde den lokale hverdag.

Så er du til minimalistiske rejser med fokus på kultur og lokalområdet, så er en rejse med Respectful Travel bestemt et besøg værd.

Håndplukkede og autentiske hoteller

Niche 2: Hideaways

Som de eneste i Skandinavien tilbyder Hideaways udelukkende rejser til hoteller, som ejerne selv har besøgt og godkendt.

»Vi har lavet et koncept, hvor vi selv har udvalgt autentiske og gode små hoteller, som tit kan være svære selv at finde, og som man vil tilbage til,« siger Marie Kaalund Winther, medejer af Hideaways.

Der er mange forskellige krav, som et hotel skal leve op til for at komme i betragtning til deres samling af hoteller. Som udgangspunkt må hotellerne ikke have mere end 50 gæster samtidigt. Dette er for at sikre en god blanding mellem service og følelsen af hotellet aktivt benyttes. Derudover skal der være et lokalt køkken med rigtig gode råvarer.

Hideaways hotelliste stiger støt, og det kræver faktisk en del. Udvælgelses Runderne kan tage lang tid, men det sikre at deres gæster får den service og kvalitet de ønsker at viderbringe. Men det er ikke kun håndplukkede steder, Hideaways vil gøre til sit varemærke. Det er også en personlig service fra bureauet.

Aktiv livsstil på hesteryg

Niche 3: Riderejser med HippoTours

Der er flere rejsebureauer, som tilbyder rejser på hesteryg – men ingen bedre end HippoTours. Deres selektion af rejser og fokus på det personlige præg har sat dem markant foran deres konkurrenter. June og Tom Risom har i sine mange år i branchen formået at skabe et bureau, som trives med sine gæster. Ejerne er faktisk endda ofte med på forskellige ophold, hvor de deltager på ligefod med deres gæster.

“Det er en fantastisk og utrolig fornemmelse at rejse til USA og være med til hele Ranch oplevelsen. Vi som er med på rejsen, er selvfølgelig alle hesteinteresserede men flere fra andre grupper havde faktisk ikke den store erfaring – og det imødekom June uden problemer. Det syntes jeg er rigtig sejt og det var en oplevelse, at se en nybegynder få blod på tanden af at ride” siger Maren Jensen fra Thyborøn.

HippoTours bruger en god mængde tid på hver booking, for at finde frem til den bedste løsning for den enkelte. Det er noget som vi ikke oplever ofte hos moderne rejsebureauer. Virksomheden har formået i en travl og skør hverdag, at bevare følelsen af sammenhold og samhørighed.

Det var vores bud på top niche rejsebureauer, som pryder vores hverdag med fantastiske rejser til hele verdenen. Kender du flere? Så smid en kommentar og giv din mening til kende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *